Kaptan Pilotunuz Konuşuyor!

İçerikmatik’te Freelance Yazar Süreci Nasıl İşliyor? 

İçerikmatik’te Freelance Yazar Süreci Nasıl İşliyor? 

Merhaba, içerik üreticisi arkadaşım! İçerikmatik topluluk ekibi olarak yeni yazarların sisteme çok daha hızlı adapte olması için üretim sürecimizi anlatmak istiyoruz. 
Platformumuza başvurduğun andan itibaren tüm sürecini yakından takip ediyoruz. İlk içerik onayından master yazar yolculuğuna kadar seni neler bekliyor? Hazırsan anlatalım.

Başvurunu Yaptın, Peki Şimdi Ne Olacak? 

İçerikmatik’te üretim sürecine başlayabilmen için ilk adım hesap onayı. Aklında “Başvurumun onaylanması hangi kriterlere bağlı?” sorusu belirmiş olabilir. İşte sana bir tüyo! Öncelikle yazmış olduğun “Hakkımda” bölümünü inceliyoruz. Uzmanlık alanlarına veya okuduğun bölüme göre seni dâhil edebileceğimiz projeleri düşünmeye başlıyoruz.

Ardından gönderdiğin örnek içerik Al kontrolünden geçiriliyor. İçerik tamamen insan elinden çıktıysa başlıyoruz okumaya. Her iki metinde de nelere dikkat ediyoruz dersin?

  • Hakkımda kısmında kendini nasıl ifade ettiğin bizim için önemli. En iyi kendimizi tanımlarız öyle değil mi?
  • Noktalama işaretlerini yerli yerinde kullanıp kullanmadığın içeriği okurken gözümüze takılıveriyor. 
  • Anlatım bozukluğu yapmadıysan değme keyfimize. Yaptıysan gözlerimizden minik birkaç damla yaş akıtıyoruz.
  • Yazım yanlışlarını didik didik inceliyoruz. Gerekirse editör ekibinin de görüşünü alıyoruz. 

Tüm bu aşamaları geçtiysen şimdi sıra geldi CV’ne. Eğer daha önce içerik üretmişsen kalbimiz pırpır etmeye başlıyor. İçerik üretmeye bizimle başlayacaksan bir öğretmen edasıyla gururlanıyoruz.

Heyecanla başvurunu onayladıktan sonra sana bir maille onayı bildiriyoruz. Aynı mailde şifreni oluşturman için bir buton var. Butona bastığın ve şifreni oluşturduğun zaman paneli görmeye hazırsın.

“Yeni Yazar” Statün Hayırlı Olsun!

Panelimizin oldukça işlevsel ve basit bir kullanımı var. Yine de detayları keşfetmen zaman alabilir. Sol üst köşedeki minik ok işaretine tıkla ve gel sana paneli tanıtalım. 

Açılış sayfamız Pano ekranıdır. Panonun sağ üst köşesinde bilgilerini doğru ve eksiksiz girmen için bazı uyarılar göreceksin. Ödemeleri yatırabilmemiz ve ilgi alanlarını anlamamız için bu bilgileri doldurmanı rica ediyoruz. 

Hemen altında güncel bakiyeni göreceksin ve içerik ürettikçe bakiyen burada birikecek. Hedef bakiye miktarını yakaladığında ödeme almaya hazırsın demektir. 

Talepler kısmı içerik üstlenebileceğin yer. Burada seni dâhil ettiğimiz projeleri göreceksin. 

Yazmak istediğin içeriği “üstlen” butonuna tıklayarak üretmeye başlayabilirsin.

İçeriklerim alanına gelelim. Ürettiğin; onay, ret ve revize alan tüm içeriklerin bu sayfada görünecek. Bol bol üretim yaptıktan sonra bu sayfaya bakıp emeğini görebilirsin. 

Ödemeler sayfasından geçmiş ve güncel bakiyeni takip edebilirsin. Yapılan ödemeler ve içinde bulunduğumuz ayda kazandığın ücret bu sayfada görünecek.

Adaptasyon Sürecini Kolaylaştırmak İçin İletişim Kanallarımızı Kullanıyoruz

Adaptasyon sürecini hızla tamamlaman için sana destek olmak istiyoruz. Bu nedenle LinkedIn, mail veya Slack üzerinden hem projelerle hem güncel gelişmelerle ilgili bilgilendirme yapıyoruz. 

İçerikmatik’teki Yazarlık Sürecinde Seni Neler Bekliyor? 

Panelimize giriş yaptığında karşına “Yeni Yazar Siparişleri” çıkacak. Senden beklentimiz Yeni Yazar Siparişleri içinden üretim yapman. Böylece seni dâhil edeceğimiz projelere daha kolay karar verebiliriz.

Blog, kategori veya ürün talepleri arasından üretmek istediğin içeriği tercih edebilirsin.  

Önceliğimiz her zaman uzmanlık alanın. Bu nedenle panelde istenen okul ve bölüm alanlarını doğru şekilde doldurman oldukça önemli. Eğer projenin gerektirdiği uzmanlığa sahipsen seninle hemen iletişime geçiyoruz. 

Sana “Bu projede üretim yapmak ister misin?” sorusunu sormadan önce ne kadar uzun bir yol kat ettiğini gururla söylemek isteriz.  

Üretimden Sonrasını Bilmek İster misin?

İçerikleri büyük bir özenle hazırladığını biliyoruz. Editörlerimiz de aynı özenle okuyup gerekli düzenlemeleri yapıyor. 

İçerikler yazılma sırasına ve siparişlerin teslim tarihlerine göre editöryal süreçten geçiyor. En fazla 3 iş günü içinde içeriğini düzenleyip onaya taşıyoruz.

Editöryal süreçte marka beklentisi esas alınıyor. Peki, marka beklentisi de ne demek?

Markaların bize ilettiği briefi, örnek içerikleri ve üretimde dikkat edilecek tüm detayları içeriği ürettiğin sayfada görebilirsin. Editörlerimiz de aynı kriterleri gözeterek içeriği son hâline getirmek için çalışıyor.

İçeriği anlam, bağlam, okunabilirlik, güncellik, doğruluk, orijinallik ve briefe uygunluk gibi kriterleri gözeterek düzenliyoruz. Eğer bu süreçte yapılacak büyük değişimler varsa sana revize verebiliriz. Böylece sen de bir sonraki içeriğinde nelere dikkat etmen gerektiğini çok daha iyi kavrayabilirsin. Revizeleri kaçırmamak için paneli ve e-mailini kontrol etmeyi unutma lütfen.

İçerikmatik yolculuğun boyunca aldığın revizeler aslında proje yetkinliğini artırmak için. Bunu ilerlemenin bir parçası olarak görmen adımlarını ileri atmanı sağlayabilir.

İçerik editöryal süreçten başarıyla geçtikten sonra sıra son okumada. İçerik proofreader arkadaşımız tarafından okunarak muhtemel hatalardan da arınıyor ve kusursuz hâle getiriliyor.

Tüm bu aşamaların ardından içeriği oy birliğiyle onaya taşıyıp markamıza doğru yola çıkarıyoruz. Bu aşamada bakiyene de içeriğin ücreti eklenmiş oluyor. 

İçerikler Ne Zaman Reddedilir?

Hiç istemesek de içerikleri reddettiğimiz bazı durumlar da olabiliyor. Örneğin intihal yapılan içerikleri ve AI kullanılarak oluşturulanları reddediyoruz. Tamamen bilgi, deneyim ve araştırmaların sonucunda oluşturduğun orijinal içeriklere ihtiyacımız var. Bunu önemle hatırlatmak isteriz. 

Art arda 2’den fazla içeriği AI veya intihal nedeniyle reddedilen yazarlarla yollarımızı ayırıyor, özgün ve emek veren yazarlarımızla iş birliğine devam ediyoruz. 

Orijinal ancak metin kalitesi çok düşük, briefe uygun olmayan, tekrarlarla dolu ve bağlam problemleri olan içerikleri de kabul etmiyoruz. Örnek içeriklere ve briefe göz atarak üretim yapıp bu sorunla karşılaşmamanı umuyoruz. 🙂 

İçerikmatik Yazar Gruplarımızla Tanışman İçin Sabırsızlanıyoruz!

İçerikmatik’te her sipariş her yazar profili için görünür değil. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ilgi alanların ve eğitimine göre görebileceğin projeleri çeşitlendiriyoruz. 

Yüksek adetlerde üretim yapan ve metin kaliteleriyle editörlerin kalbini yumuşacık eden yazarlarımız ise Master ve Atak Grubu yazarlarımızı oluşturur.

Master Grubumuz en iyi metin kalitesine sahip, küçük düzeltilerle içerikleri onaya taşınan yazarlarımızı içeriyor. Onlara her projeyi gözümüz kapalı teslim edebiliriz. 

Hem yüksek bütçeli projelere erişebilirler hem aylık belli bir kelime sınırının üzerinde üretim yaptıklarında bonus kazanabilirler. 

Atak Grubumuzdaki yazarlarımız özellikle yüksek adetli projelerde en az bizim kadar titiz çalışıyor. Onlara herhangi bir projeyi teslim ettikten sonra arkamıza yaslanıp harikalar yaratmalarını izliyoruz. 

Atak Grubu yazarlarımız da belli bir kelime sınırının üzerine çıktığında bonus kazanırlar.

“Gruplarda yer almak için ben ne yapmalıyım?” diyorsan hemen anlatalım.

Yüksek metin kalitesinin yanı sıra projelerde revizesiz akman, ulaşılabilir ve projelerin teslim tarihleriyle ilgili titiz olman çok önemli. 

Her içeriğini incelerken seni ne zaman gruplarımıza dâhil edebileceğimizi kolluyoruz. Vakti geldiğinde seninle iletişime geçeceğimizden hiç şüphen olmasın.

Peki Master ve Atak Yazar Grubumuza Dâhil Olmanın Avantajları Nelerdir?

  • Topluluk desteğine ve editöryal desteğe ihtiyaç olduğunda öncelikli iletişim,
  • İçeriklerin öncelikli kontrolü,
  • Farklı projeler deneme ve farklı markalarla çalışma imkânı,
  • Her iki grup için de bonus ödeme. 

Tüm bu avantajlardan yararlanman için iletişimimizi her zaman sürdürmek isteriz. Sen de deneyimli yazar topluluğumuzun bir parçası olmak istersen aramıza hemen katılabilirsin!

Begüm Cemre Sarahan
Beğenebileceğin diğer yazılar
Fark Yaratmak İsteyenlere 101 Bilgiler: Rakip Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?
Fark Yaratmak İsteyenlere 101 Bilgiler: Rakip Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?
"İçerik hazırladığım markanın rakipleri hangi konumda, içeriklerimden nasıl daha fazla insan faydalanabilir?" diye düşünüyorsan rakip analizi bunu sağlamanın yollarından biri. İçerik üretimine total bir ...
13 Mayıs 2024
Hedefini 12’den Vurabilirsin! Tabii Hedef Kitlenin Kim Olduğunu ve Nasıl Belirlendiğini Bilirsen
Hedefini 12’den Vurabilirsin! Tabii Hedef Kitlenin Kim Olduğunu ve Nasıl Belirlendiğini Bilirsen
Ne kadar özenli ve güzel yazılırsa yazılsın her içerik herkese hitap etmez. Her içeriğin birbirinden farklı özellikte okuyucu kitlesi vardır. Sen de içeriklerinle yüksek ...
6 Mayıs 2024
Daha Fazla Tıklama Sağlayan Başlıklar Nasıl Yazılır?
Daha Fazla Tıklama Sağlayan Başlıklar Nasıl Yazılır?
"Özene bezene hazırladığım içeriklerim bir türlü yeterli tıklanmayı almıyor." diye üzülüyorsan belki de sorun içeriğinde değil, seçtiğin başlıklardadır. İçeriğini iyi bir şekilde vurgulayan, ...
29 Nisan 2024