Havadis

Editörlerimizle Röportaj: İçerikmatik’te 2024 Nasıl Geçti?

Editörlerimizle Röportaj: İçerikmatik’te 2024 Nasıl Geçti?

2024 yılını geride bırakırken editörlerimizle keyifli, ilham dolu bir röportaj gerçekleştirdik ve editörlük dünyasına onların gözünden baktık. Editörlerimizin mesleğe nasıl adım attıklarından en çok keyif aldıkları içerik türlerine, içerikleri düzenlerken benimsedikleri yöntemlerden mesleki becerilerini nasıl geliştirdiklerine kadar birçok konuyu ele aldık. Bu samimi röportajı okuyarak hem editörlerimizin işlerine kattıkları özeni görebilir hem kendi profesyonel yolculuğun için ilham alabilirsin.

Öncelikle bize kendinden bahseder misin?

Oğuzhan G. “İstanbul Kültür Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Aynı üniversitede Türk Dili ve Edebiyatı yüksek lisans eğitimimi sürdürmekteyim.”

Tuğçe T. “Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun oldum. Daha sonra bir yayınevinin çeviri kitabına son okuma yaparak yayıncılık sektörüne girdim.”

Hatice B. “İKÜ İletişim ve Tasarımı (Sinema) ve İKÜ Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinden mezun oldum. BUÜ Türk Dili ve Edebiyatı Halk Bilimi anabilim dalından yüksek lisans eğitimime devam ediyorum. İİENSTİTÜ’den Online İçerik Editörlüğü sertifikam var.”

Merve Ü. “Ankara Üniversitesi Sanat Tarihi bölümü mezunuyum. Üniversite sürecinde ve sonrasında aktif olarak tiyatroyla içli dışlıydım, bugün de hâlâ öyle. İçerik yazarlığıyla yolum kesişince mesleki yaşantım şekillenmeye başladı. 2019 yılında başlayan bu süreç, heybeme editörlük becerisini koymamla devam ediyor.”

Tuğba G. “Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde okudum. Süleyman Demirel Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora eğitimlerimi de tamamladım. Aynı zamanda Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Çocuk Gelişimi; Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Web Tasarım ve Kodlama bölümlerinden mezunum. Farklı sektörlerde çalıştıktan sonra 2020 yılında içerik yazarlığına başladım. Farklı ajanslarda yazarlık ve editörlük deneyimim mevcut.”

Ekin B. “Psikolojik danışmanım ve aynı zamanda bir yüksek lisans öğrencisiyim. Freelance olarak içerik editörlüğü yapıyorum ve zaman zaman kitap fuarlarında çalışıyorum.”

Burcu A. Ş. G. “Yeditepe Üniversitesi Çeviribilim ve Psikoloji bölümlerinden mezunum.”

İzem O. “İstanbul Bilgi Üniversitesi Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümünden mezun oldum. Ayrıca Karşılaştırmalı Edebiyat bölümü yan dal programında da eğitim gördüm.”

Nur K. “Öncelikle İstanbul Bilim Üniversitesinde Radyoloji Teknikerliğini bitirdim. Sonrasında Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne başladım. Bu süre zarfında Yıldız Teknik Üniversitesinde Genel İngilizce eğitimi aldım. Ek olarak editörlük ve bilgisayar eğitimleri de aldım.”

İlke Ö. “ODTÜ Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan ve çalışmaya başladıktan bir süre sonra yoga eğitmenliği, yazarlık ve editörlük hayatıma dâhil oldu. Okul ve çalışma hayatımda çeşitli uzmanlık eğitimlerine katıldım. Yazarlık ve editörlük eğitimlerineyse İçerikmatik ekibine dâhil olduktan sonra katılmaya başladım.”

Doğukan İ. “Dokuz Eylül Üniversitesi GSF çıkışlıyım. Film Tasarımı bölümünün Yazarlık ana sanat dalında okudum. Dil eğitimi de dâhil olmak üzere kendimi geliştirmemi sağlayacak pek çok eğitime katıldım. Hâlâ karşıma çıkan çeşitli eğitim fırsatlarını değerlendirmeye çalışıyorum. Hem birlikte çalıştığım insanlardan hem sosyal çevremden olabildiğince beslenmeye çalışıyor ve her zaman daha iyisini yapmak için güçlü bir motivasyonla hareket ediyorum.”

F. İrem A. “Araştırmayı ve okumayı çok seviyorum. Yeni bilgiler öğrenmek ve kendimi geliştirdiğimi hissetmek bana her zaman iyi hissettiriyor. Yazmaktan ve ortaya çıkan metni görmekten mutluluk duyuyorum. İstanbul Üniversitesinde Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyorum. Yaratıcı yazarlıkla, SEO uyumlu yazarlıkla ve dijital pazarlamayla ilgili eğitimler aldım.”

Aysu S. “Lisans eğitimimi Uludağ Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde aldım. Aynı bölümde yüksek lisans yaptım ve hâlihazırda doktora eğitimime devam ediyorum.”

Bu alandaki deneyimlerini ekler misin?

Oğuzhan G. “Üniversitemizin Edebiyat Kulübü’ne ait dergisinde editörlük ve yazarlık yaptım.”

Hatice B. “Daha önce şiir dinletimiz için metin yazarlığı, lisans eğitimimdeki projelerim için senaryo yazarlığı ve 1 yıldan fazla editörlük yaptım.”

Merve Ü. “İçerikmatik bünyesinde çalışmamı bir yana koyarsak freelancer olarak sağlıktan tarıma kadar farklı sektörlerden firmaların içerik yazarlığı ve editörlüğü işlerini alıyorum. Bu süreç de 2019 yılından beri devam etmekte.”

Ekin B. “Kitap ve edebiyat üzerine olan bir blog sitesinde üç yıl boyunca gönüllü içerik ve sosyal medya editörlüğü yaptım.”

Burcu A. Ş. G. “7 yıldır çevirmenlik ve editörlük yapıyorum.” 

İzem O. “Yazı yazmaya olan ilgimi küçük yaşlarda keşfettim. Üniversite yıllarımda okul gazetesinde farklı konularda çeşitli haberler yazarak bu tutkumun peşinden gittim. İlerleyen dönemlerde bir sinema sayfası için film incelemeleri kaleme aldım. Yaklaşık üç yıl önce İçerikmatik’te içerik yazarı olarak çalışmaya başladım. Son bir yıldır da burada içerik editörü olarak çalışıyorum.”

Nur K. “7 yıldır bir yayınevinde yayın editörü olarak çalışıyorum. Editörlüğünü yaptığım 400’e yakın kitap mevcut. Bunun yanında çocuklar için hazırlamış olduğum 10 adet kitap, çalıştığım yayınevi tarafından basıldı. Çocuk kitapları projelerim devam ediyor.”

Doğukan İ. “İçerik yazarlığı kariyerimin 7. yılındayım. Freelance olarak başladığım bu kariyerin bir noktasında çeşitli ajanslarla tam zamanlı, yarı zamanlı ve sözleşmeli olarak çalışma fırsatı yakaladım. Fakat kendimi geliştirmek için daha fazla zamana sahip olabilmek için freelance çalışmayı önceliklendirdim. Son 1 yıldır kendimi editörlük alanında geliştirmeye başladım ve bugün de hem içerik yazarlığı hem içerik editörlüğü yapmaya devam ediyorum.”

F. İrem A. “İçerik yazarlığıyla tanışma serüvenim üniversiteye geçtiğim sene başladı. Geçici bir süre içerik yazdım ve alan hakkında bilgi edindim. Okul kulübüne bağlı bir derginin yayın kurulunda görev almaya başladıktan sonra röportaj yazıları yazmaya başladım. İçerikmatik öncesinde çoğunlukla sağlık ve moda alanında içerikler yazıyordum.”

İçerikmatik’te editörlük sürecin nasıl başladı? Nasıl ilerliyor?

Oğuzhan G. “Ani ve heyecanla başladığım editörlükte çeşitli eşiklerle karşılaştığım temel öğrenme süreçlerimi geride bıraktım ve kendime yeni tecrübeler katmak için çabalıyorum.”

Tuğçe T. “İçerikmatik’te son okuma yapmaya nisan ayında başladım. Gayet keyifli bir şekilde ilerliyoruz.”

Hatice B. “Gül’ün beni davet etmesiyle başladı. Bu süre zarfında ne kadar geliştiğimi görebiliyorum ve bu beni motive ediyor.”

Merve Ü. “İçerik yazarı olarak çalıştığım İçerikmatik’te 2023’ün ocak ayında editörlüğe de başladım. D&R ve idefix projelerinde çalışmak üzere ekibe dâhil edildim. Muhteşem bir partner olan o zamanki editör, şimdiki topluluk yöneticisi arkadaşım ve tüm ekip sayesinde kendimi projeye ve editörlük sürecine kolayca adapte ettim. 3. yılına gireceğim bu serüven, sayısız içerik ve projeyle devam ederken epey keyifli hissettiriyor!”

Tuğba G. “İçerikmatik’te editörlük sürecim açılan ilana başvurmamla başladı. Direktörümüzle yaptığım online görüşme sonrasında çok tatlı bir ekibe dâhil oldum. Editörlük sürecimde zorlandığım konularda her zaman gerekli desteği gördüm. Uzaktan çalışan bir ekip olmamıza rağmen çok eğlenceli muhabbetlerle ofis samimiyetini de yeri geldiğinde yaşadık. Gayet keyifli şekilde çalışmalarıma devam ediyorum.”

Ekin B. “İçerikmatik’te editörlük sürecim bir arkadaşımın önerisi üzerine başladı. 2024’ün haziran ayından bu yana freelance editör olarak İçerikmatik’te görev alıyorum. Zorlanacağımı düşünsem de çabucak alıştığım bir süreç oldu. Bunda ekibin samimiyetinin ve yardımseverliğinin etkisini es geçmemem gerekir.”

İzem O. “İçerik yazarı olarak çalışırken aslında asıl hayalimin editörlük olduğunun farkındaydım. “Büyüyünce ne olacaksın?” sorusuna doktor ya da öğretmen diyen birçok çocuğun aksine henüz 10 yaşındayken bile editör olmaya kararlıydım. İçerikmatik’e başvururken olumlu bir dönüş alıp almayacağıma dair bir fikrim yoktu ancak denemekten çekinmedim. Yaklaşık bir yıldır içerik editörü olarak çalışıyorum ve bu süreçte sayısız markanın içeriğine dokunma şansı yakaladım. Her geçen gün kendimi daha da geliştirdiğimi ve deneyim kazandığımı hissediyorum.”

Nur K. “İçerikmatik’le çalışmam Linkedln üzerinden Gül ile tanışmamla başladı. Oldukça verimli ve güzel ilerliyor. Bu ailenin bir parçası olduğum için mutluyum.”

İlke Ö. “2024 yılının eylül ayında yazarlığın yanı sıra editörlük de yine İçerikmatik’le hayatıma girdi. Editörlük sürecimin beni başladığım yerin çok ilerisine taşıdığını ve bunun beni biraz şaşırttığını söyleyebilirim. Ekip sizi keşfetmek ve doğru içeriklere yönlendirmek konusunda o kadar istekli ve iyi ki, kendinizi bir anda keyif aldığınız işleri yaparken buluyorsunuz.”

Doğukan İ. “İçerikmatik’te çalışmaya yazar olarak başladım ve kısa süre sonra editörlüğe geçiş yaptım. Burada aktif iletişimle yürütülen bir işleyişin olması işleri kolaylaştırdı. İçerikmatik’in benim için sağladığı en önemli kazanımlardan biri şüphesiz doğru bildiğim yanlışları düzeltmeme yardımcı olmasıydı. Editörlük konusunda neyi nasıl yapmam gerektiğini bilmek ve düzenlediğim her içerikten sonra hatalarımı görebilme şansı yakalamak yalnızca iyi bir editör olmama değil, aynı zamanda içerik yazarlığı yeteneklerimin gelişmesine de destek oldu.”

F. İrem A. “İçerikmatik’teki editörlük sürecimin başlaması çok ani oldu. Aklımda olan bir alandı ancak İçerikmatik’te yazar olarak başlamıştım. Farklı markaların içerik üretim aşamasında görev almak ve binlerce yazıyı düzenlemek keyifli olmasının yanı sıra öğretici bir süreç.”

Aysu S. “Yazarlık yaptığım projede editör olarak başladım. İlerleyen süreçte mevcut tüm projelere dâhil oldum. Yaklaşık üç yıldır sürdürdürdüğüm editörlük görevinde her gün yeni bilgiler ediniyor, keyifle ve heyecanla yoluma devam ediyorum.”

Editörlük yaparken en çok keyif aldığın aşama hangisi ve neden?

Oğuzhan G. “İçerik girift bir yapıya sahip olsa da nerede nasıl düzenleme yapabileceğime dair fikirlere sahip olmak.”

Tuğçe T. “Bir bilgiyi araştırıp doğrusunu öğrenmek sanırım.”

Tuğba G. “Henüz mesleğe yeni başlayan içerik yazarlarına yol gösterirken, onlara tecrübelerimi ve bilgilerimi aktarırken çok keyif aldığımı söyleyebilirim. Bir insanın kariyer gelişiminde faydalı olabilmek paha biçilemez bir duygu.”

Ekin B. “En keyif aldığım aşama bir içeriği onayladıktan sonra direktörümden/markadan olumlu dönüş aldığım an. Yaptığım işin kaliteli ve yeterli olduğunu, iyi yerlere ulaştığını görmek beni memnun ediyor.”

İzem O. “Editörlüğün en sevdiğim ve keyif aldığım kısmı bana, neredeyse hiçbir şey bilmediğim alanlarda yepyeni bilgiler edinme imkânı sunması.”

Nur K. “Editörlükte en çok düzelti yapmayı ve o düzeltiden sonra metnin geldiği son hâle bakmayı seviyorum.”

İlke Ö. “Hem yazar hem editör ekibiyle birçok konuda ve doğru anlarda paslaşmak oldukça keyifli. Paslaşmak derken birbirimizin eksiklerini tamamlamak, destek gerektiğinde hemen orada olmak ve her soruya birlikte yanıt bulmak gibi pek çok şeyi kastediyorum.”

Doğukan İ. “Düzenlediğim bir içeriği birden fazla kez okurum. En keyifli aşamanın içerik onaylandıktan sonraki okuma aşaması olduğunu söyleyebilirim.”

F. İrem A. “Editörlük sürecinde en çok keyif aldığım aşama içerik düzenlemesi bittikten sonra konuyla ilgili yeterli bilgi düzeyine ulaştığımı hissetmek oluyor. Editörlük sayesinde farklı alanlar ve konular hakkında bilgi sahibi olabiliyorum.”

Aysu S. “İçeriğin onaya hazır hâli. Çünkü bu son nokta artık yazarın, editörün ve son okumacının el birliğiyle içeriği okuyucu için mümkün olan en iyi hâle getirdiği yer.”

Sence bu yıl ekip olarak en büyük başarımız neydi?

Tuğçe T. “Çalıştığımız markaların ve içerik sayısının artması.”

Merve Ü. “Çok niş ürünler satan bir marka için yüzlerce ürün açıklamasının kısa bir zaman içerisinde yetiştirilmesi gereken bir projemiz vardı. “Yetişmeyecek mi acaba?” telaşına kapılmadan günü gününe ve saati saatine projeyi teslim ettik. Ancak mesele proje teslimi değil, ekip olarak yürüttüğümüz titiz ve disiplinli süreçti bence!”

Tuğba G. “Bence her proje ayrı bir başarı öyküsü. Farklı sektörlerdeki dev firmaların taleplerini aynı anda yerine getirebilmek ve her projenin altından sorunsuz kalkabilmek çok büyük bir başarı.”

Ekin B. “Sadece bu yıl bazında değil ne olursa olsun sivri dilli olmamak, her halükârda iyi niyeti hissettirmek bu ekibin büyük bir başarısı bence.”

Burcu A.Ş.G. “2024’te onlarca yeni firmayla çalışmaya başladık ve iyi işler çıkardık diye düşünüyorum.”

İzem O. “Bence bu yıl ekip olarak en büyük başarımız, en yoğun ve stresli günlerde bile “Yapamayacağım.” ya da “Yetiştiremeyeceğim.” gibi olumsuz düşüncelere kapılmadan en iyiyi sunabilmemizdi. Markalardan aldığımız olumlu geri dönüşler de tüm o yorgunluğu unutmamıza yetti.”

Nur K. “Ekip olarak büyümek ve çok güzel geri dönüşler almak en büyük başarılardan biri.”

İlke Ö. “Bence en büyük başarılarımız hızımız ve hızımızın etkilemediği içerik kalitemizdi.”

Doğukan İ. “Çalıştığımız markalardan olumlu geri dönüşler aldığımızı gördüm. Bence bu önemli bir başarı. Fakat ekip olarak çok güçlü bir birliktelik ve motivasyonla çalışmaya devam edebiliyor olmamız da son derece önemli.”

Aysu S. “Olmazları oldurmak!”

Bir içeriği düzenlerken kullandığın özel bir yöntem ya da teknik var mı?

Merve Ü. “Özel mi bilmiyorum ama içeriği iki ayrı yapı olarak görüyorum: teknik ve anlam. Bir içeriğin SEO uyumlu olması için gereken tüm noktalara ve markanın beklentilerine uygunluğa bakmak benim için teknik adım. Anlam adımıysa kavramdan da anlaşılacağı üzere “Metnin anlam bütünlüğü sağlanabilmiş mi, neden-sonuç ilişkisi kurulabilmiş mi, baştan sona anlamlı bir akıştan söz etmek mümkün mü?” gibi sorularıma cevaplar aradığım bir adım.”

Tuğba G. “Belli bir sıralamayla hareket etmek işlerin vaktinde yetişmesi için oldukça önemli. Ben ilk olarak briefe uygunluk denetimi yapıyorum. Ardından okunabilirlik kontrolüne geçiyorum. Son aşamada tüm içeriği en baştan gözden geçirmeye dikkat ediyorum.”

Ekin B. “Kafamda belli başlı adımlar belirliyorum. Bu adımlara uyarak ilerlediğimde içeriği büyük oranda tamamlamış oluyorum. Böylece hem tüm kontrollerimi yaptığımdan emin oluyorum hem ortaya daha iyi bir içerik çıktığına inanıyorum.”

Burcu A. Ş. G. “Özel bir teknik yok, yıllardır edindiğim deneyimle ilerliyorum. TDK her zaman açıktır, çalışırken bir kelimeyi “Biliyorum.” diye düşünüp kontrol etmeden geçmem.”

Doğukan İ. “Düzenlemeye başlamadan önceki ilk okuma ve düzenleme bittikten sonraki son okuma çok önemli. Ayrıca bir içeriğe tamamıyla odaklanmak ve düzenlemeye bölünmeden devam etmek işinizin kalitesini kesinlikle etkiliyor.”

F. İrem A. “İçeriği düzenlemeye başlamadan önce kaynakları açarak sırayla okuyorum. İçeriğe yazarın baktığı perspektiften bakmak ve içeriği bu şekilde düzenlemek sürecimi kolaylaştırıyor.”

Aysu S. “Her zaman konuyu anlamaya çalışırım. Özünü anlamadığım konuyu okuyucuya anlatabileceğimi düşünmüyorum. Mevcut kaynakları yeterli bulmazsam mutlaka kendi araştırmamı yaparım.”

Editörlükte kendini geliştirmek için uyguladığın yöntemler neler?

Tuğçe T. “Türkçeye iyi çevrilmiş veya güzel bir Türkçeyle yazılmış kitapları okuyorum.”

Merve Ü. “SEO ve AI alanında yabancı yayınları takip ediyor, öğrendiklerimi mümkün oldukça editörlük sürecinde pratik ediyorum.”

Nur K. “Gündemi takip ediyorum, yeniliklerden haberdar olmaya çalışıyorum ve çok okuyorum.”

İlke Ö. “İçeriği hem markanın hem okuyucunun gözüyle görmeye çalışıyorum. Bunu aynı anda yapmak mümkün olmadığında bazen okuyucu olarak ne bulmak istediğimi bazense marka olarak ne sunmak istediğimi düşünüyorum. Kendimi bir koltuktan kalkıp diğerine oturuyor, biraz da diğer açıdan bakıyor gibi hayal ediyorum.”

Doğukan İ. “Başka editör arkadaşlarımın içeriklerine bakarım. Benim yapmadığım ya da yanlış yaptığım şeylerle onların doğrularını mukayese ederim. Editlediğim içerikleri daha iyi hâle getirmek için ne yapabileceğime ve onlardan nasıl beslenebileceğime bakarım. Ayrıca çok fazla blog ve dergi okurum.”

F. İrem A. “Editörlükte kendimi geliştirmek için çokça kitap okuyorum. Kitap okuyamadığım zamanlarda da farklı alanlardan makale ve blog yazıları okuyorum. Sertifika programlarını takip ederek alan hakkındaki bilgimi artırmaya çalışıyorum.”

Bir içerik türü olsaydın, hangisi olurdun?

Oğuzhan G. “İçinde pek çok ürün barındıran bir kategori içeriği olurdum. Zira kafamın içinde de binlerce kafa var.”

Tuğçe T. “Psikoloji hakkında yazılan içerikleri seviyorum. Çünkü ilgimi çekiyor, okumaktan keyif alıyorum.”

Hatice B. “Blog içeriği olurdum. Ben deneme yazmayı öznel ögeler barındırabildiği için çok severim. Blog bana denemenin samimiliğini hissettiriyor.”

Merve Ü. “Tabii ki blog! İnsanların kafalarındaki sorulara cevaplar vermeyi ve keyifli hissettirmeyi seviyorum. Benim için blog içeriklerinin karşılığı biraz da bu.”

Ekin B. “Kategori içeriklerinden biri olurdum sanırım :’) Övgü dolu, hoş anlatımlı ve yönlendirici içerikleri ilham verici buluyorum.”

Nur K. “Kitap kategorisinden bir içerik olabilirdim çünkü kitaplar benim bebeklerim.”

Doğukan İ. “Bir blog içeriği olmak isterdim. Bunun çok basit bir nedeni var aslında. Ben sosyal bir insanım ve sosyal bir dille yazılan içerikleri daha çok seviyorum. Blog içeriklerindeki dinamizm hoşuma gidiyor.”

Aysu S. “Blog içeriği olurdum. Hikâyesi en çok belli olan içerik türü blog içerikleri gibi geliyor.”

Mükemmel bir içerik düzenlemeye başladın, nasıl hissedersin?

Bu sorunun cevabını GIF’lerle vermek istedik.

Pek iyi olmayan bir içerik düzenlediğinde nasıl hissediyorsun?

Bu soruya da GIF’lerle yanıt vermek istiyoruz.

Editör masanda her zaman bulunması gereken olmazsa olmaz 3 şey nedir?

Tuğçe T. “Kalem, defter ve bilgisayar.”

Hatice B. “Su, kalem ve kağıt.”

Merve Ü. “Su şişem ve iki kedim. Kedilerimden dolayı masamda bilgisayar harici bir şey tutmak pek mümkün değil çünkü ehe!”

Tuğba G. “Tansiyon ve şeker ölçüm cihazları, kolonya, ajandam(not almadan yaşayamam), rengârenk kalemler.”

Ekin B. “Çayım, not defterim ve kalemim.”

Burcu A. Ş. G. “Ajanda, kitap, masanın üzerine tünemiş bir kedi.”

İzem O. “Laptop, kahve, not defteri.”

Nur K. “Postit, fosforlu kalem, kahve.”

İlke Ö. “Su, not defteri ve renkli kalemler.”

Doğukan İ. “Su, kalem kâğıt ve kedi.”

F. İrem A. “Kahve, kalem ve kâğıt.”

Aysu S. “Su, kalemlik, not defteri.”

2025’te dijital içerikler için editörlerin daha çok dikkat etmesi gereken konular neler olacak?

Tuğba G. “Yapay zekâyla içerik üretiminin artması kaliteli ve özgün içeriği her zamankinden daha değerli kılacak. Bu nedenle editörler de yaptıkları kontrollerle ve son dokunuşlarla kaliteyi artırmaya odaklanacak.”

Ekin B. “Her markanın kimliğini ve beklentisini kavrayarak ve eleştirel bir bakış açısı geliştirerek ona göre hareket edebilmek.”

İzem O. “Teknolojiyi takip etmemiz ve gerekli durumlarda hayatımıza dâhil etmemiz içerikleri bir üst seviyeye taşımak açısından faydalı olabilir.”

Nur K. “Yeniliklerin takip edilmesi gerektiğini düşünüyorum, döneme ayak uydurmak lazım.”

İlke Ö. “Yapay zekâ araçlarından en iyi şekilde faydalanırken içeriklerin özgün ve yenilikçi olmasını sağlamak bu yıl öncelikle dikkat etmemiz gereken konulardan olabilir.”

Doğukan İ. “Bir içeriğin yapay zekâ kullanılarak yazılıp yazılmadığını anlamak için editörlerin yetenekleri çok önemli olacak.”

F. İrem A. “SEO stratejileri ve yapay zekâ kullanımı dikkat etmemiz gereken konulardan olabilir.”

Aysu S. “Gelişmeleri takip edip yeniliklere adapte olmak bu yıl ve her yıl için çok kritik. Şu an için en önemli gündemimiz yapay zekâ gibi görünüyor. Bir editör olarak hepimiz bu teknolojiyle neler yapabileceğimizi öğrenmek zorundayız. Ayrıca gerçek deneyimlerin giderek önem kazandığı ortamda SEO stratejilerini uygularken okuyucu faydasını her zamankinden daha fazla düşünmeliyiz.”

Yazarlarımız için 2025 yılı dileklerin neler?

Tuğçe T. “Umarım sağlıkla ve huzurla içerik üretmeye devam ederler.”

Hatice B. “Yapmayı istediklerini gerçekleştirebilecekleri, daha iyi versiyonlarına ulaşabilecekleri ve aradıkları aşkı bulabilecekleri bir yıl diliyorum.”

Tuğba G. “Tüm içerik yazarlarına mesleklerini başarıyla sürdürecekleri ve keyifle içerik üretmeye devam edecekleri bir yıl diliyorum.”

Ekin B. “Kendi keyif aldıkları konularda ve ilgi alanları çerçevesinde kaliteli içerikler üretebilmelerini diliyorum.”

İzem O. “2025 her bir cümlenizle binlerce insanın kalbine dokunabildiğiniz ve onlara yepyeni bakış açıları kazandırabildiğiniz ilham verici bir yıl olsun!”

İlke Ö. “İçerik üretme sürecinden aldıkları keyfin her zaman yorgunluklarından çok daha fazla olmasını diliyorum.”

Doğukan İ. “Bol bol içerik ürettiğiniz, yeni fırsatlarla tanıştığınız, kendinizi geliştirmek için heyecan duyduğunuz ve elbette tüm bunları sağlıklı şekilde yaptığınız bir yıl olsun.”

İrem A. “2025 yılında tüm yazarlara bilgilerinin günden güne arttığı, yazdıkları içeriklerle başarı duygusunu tattıkları ve yazma sürecinde keyif aldıkları bir yıl diliyorum.”

Aysu S. “Kendinizi keşfetmek için heyecan ve motivasyon bulacağınız, başarılı olduğunuza inandığınız alanlarda daha fazla ilerlemek için kimsenin sizi keşfetmesini beklemeden “Ben yapabilirim!” diyebilme cesareti bulacağınız bir yıl olsun.”

2024 yılında birlikte pek çok güzel iş yaptık. Sürecin parçası olan herkese sonsuz teşekkürler. İster bir fikri kelimelere dökün, ister cümleleri pürüzsüz bir hâle getirin; her birinizin emeği bizim için çok kıymetli. Böylesine güçlü bir topluluğun parçası olduğunuz için büyük mutluluk duyuyoruz. 2025 yılında da harika projelere hep birlikte imza atacağımıza eminiz.

Özel Not: Yarattığınız sinerji ve ortaya koyduğunuz takım ruhu için çok teşekkürler. İyi ki siz. 🩵

İçerikmatik
Beğenebileceğin diğer yazılar
Yazarlarımızla Röportaj: İçerikmatik’te 2024 Nasıl Geçti?
Yazarlarımızla Röportaj: İçerikmatik’te 2024 Nasıl Geçti?
İçerikmatik olarak 2024 yılını uğurlarken yazarlarımızla bir araya geldik ve keyifli bir röportaj yaptık. Yazarlığa adım atma süreçlerinden İçerikmatik'te yaşadıkları unutulmaz anılara, nelerden ilham aldıklarından kendilerini ...
20 Aralık 2024
İçerik Dünyasında Bir Yolculuk: Yazar, Editör ve Lider Olarak Deneyimlerim
İçerik Dünyasında Bir Yolculuk: Yazar, Editör ve Lider Olarak Deneyimlerim
Merhaba sevgili okuyucu! Bu yazı şimdiye kadar okuduklarından biraz daha farklı olacak. Burada kendi yazarlık, editörlük ve liderlik süreçlerim hakkında deneyimlerimi paylaşacağım. Bunu yaparken ...
9 Aralık 2024
Web Sayfası İçeriği Nedir? Nasıl Yazılır?
Web Sayfası İçeriği Nedir? Nasıl Yazılır?
İçerik yazarlığına yeni başlıyorsan ya da bugüne kadar belli formatlardaki içeriklerde uzmanlaştıysan web sitesi metinleri sana göz korkutucu görünebilir. Ancak hiç endişelenmene gerek yok! ...
2 Aralık 2024