Kaptan Pilotunuz Konuşuyor!

Yazarlarımızla Röportaj: İçerikmatik’te 2024 Nasıl Geçti?

Yazarlarımızla Röportaj: İçerikmatik’te 2024 Nasıl Geçti?

İçerikmatik olarak 2024 yılını uğurlarken yazarlarımızla bir araya geldik ve keyifli bir röportaj yaptık. Yazarlığa adım atma süreçlerinden İçerikmatik’te yaşadıkları unutulmaz anılara, nelerden ilham aldıklarından kendilerini nasıl geliştirdiklerine ve gelecek vizyonlarına kadar birçok konu hakkında konuştuk. Bu keyifli röportaj sayesinde sen de yazar arkadaşlarımızın sesinden yazarlıkla ilgili pek çok bilgi edinebilir, kendi yolculuğun için ilham alabilirsin.

Kendini tanıtır mısın? 

Ersan Y. “Adnan Menderes Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği bölümünü İngilizce okudum. Öğrencilik zamanlarımda çeviri işleri yapmaya başladım. Pandemi sürecinde içerik yazarlığına başladım ve şu sıralar tam zamanlı olarak evden çalışıyorum. Yapay zekâ eğitmenliği, içerik yazarlığı, teknik ressamlık ve çeviri işleri yapıyorum.

İngilizce dil bilgisinden tutun da 2B ve 3B çizim kurslarına kadar pek çok eğitime katıldım. Ayrıca IELTS kursuna devam edip İngilizce becerilerimi geliştirmeye çalışıyorum.”

İrem A. “Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2018 mezunuyum. İçerik yazarlığı eğitimi aldım.” 

İhdanur A. “Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Şu anda aktif olarak staj yapıyorum. İçerikmatik ile tanışana kadar birkaç blog sitesi dışında yazılarımı paylaştığım tek yer Instagram’daki kitap hesabımdı. Okumaya başladığımdan beri bir şeyler üretmeyi seven biri oldum.” 

Kemal Ş. “Gıda Mühendisliği okudum. Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Meyve Sebze işleme Anabilim dalında yüksek lisans eğitimime devam ediyorum.”

Hande A. “Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunuyum. Mezun olduktan sonra 2 yıl İstanbul’da bir ajansta medya ilişkileri koordinatörü olarak çalıştım. Yüksek lisansımı da yine Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünde tamamladım. Bunun dışında Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü’nden de mezun oldum.

Farklı ajanslarda sosyal medya uzmanlığı, metin yazarlığı ve marka temsilciliği gibi görevlerde çalıştım. 2022 yılında freelance olarak içerik yazarlığı yapmaya başladım ve Mayıs 2024’te İçerikmatik ekibine dahil oldum. İçerik yazarlığı konusunda UDEMY üzerinden SEO uyumlu içerik yazarlığı eğitimini tamamladım.”

İlke Ö. “Kendimi hareket ettiğinde, yazdığında ve çizdiğinde iyi hisseden biri olarak tanımlayabilirim. ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan ve çalışmaya başladıktan bir süre sonra iyi hissetmeye yönelik çabalarım yeniden şekillendi. Bu süreçte yoga ve yazarlık hayatıma dâhil oldu. 

Eğitim ve çalışma hayatımda çeşitli uzmanlık eğitimlere katıldım. Yazarlık eğitimlerineyse İçerikmatik ekibine dâhil olduktan sonra katılmaya başladım.”

Esin İ. “Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamladıktan sonra avukat olarak çalışmaya ve Galatasaray Üniversitesi’nde hukuk alanında yüksek lisans eğitimine başladım. Eğitimime devam ederken İçerikmatik’te yazarlık yapıyorum. Genel olarak yaratıcı faaliyetler yapmayı ve kendimi geliştirmeyi çok seviyorum. Eş zamanlı olarak İstanbul Üniversitesi AUZEF’te sosyoloji okuyorum.

Kullanıcı deneyimi ve tasarım odaklı düşünme, teknoloji ve bilişim alanlarında çeşitli sertifika eğitimlerini tamamladım.” 

Didem S. “Meşhur taş mektep Ankara Atatürk Lisesi’nden mezun olduktan sonra ODTÜ’de Felsefe bölümü okudum.” 

Mine S. “2008-2013 yılları arasında Selçuk Üniversitesi’nde Radyo Sinema ve Televizyon bölümünü okudum. Daha sonra İstanbul Arel Üniversitesi’nde Medya ve Kültürel Çalışmalar bölümünde yüksek lisansımı tamamladım.

İçerikmatik topluluğunda 2021 yılından beri gerçekleştirilen hemen hemen tüm eğitimlere katıldım. Bunun dışında NLP, hipnoz teknikleri, Arge ve girişimcilik gibi alanlarda da çeşitli eğitimler aldım.”

Derya Ü. “2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Maliye Bölümü’nden mezun oldum. Finans sektöründe bir süre çalıştıktan sonra başka işlere yönelmek istedim. Şu an Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Medya Yöneticiliği 2. sınıfta okuyorum.

Ortaokul ve lise eğitimim boyunca yoğun bir İngilizce eğitimim oldu. Sonrasında İspanyolcaya merak saldım. 1,5 yıl kadar kursa gittim. Son zamanlarda çeşitli online kurslarla hatırlamaya ve yeni şeyler öğrenmeye devam ediyorum. Dil dışında, “İçerik Uzmanlığı” ve “İçerik Editörlüğü” eğitimleri aldım.”

Deniz B. “Marmara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Felsefe ve Toplumsal Düşünce Yüksek Lisans Bölümü mezunuyum.

Üniversite ve yüksek lisans eğitimlerim dışında nitel ve nicel araştırmanın incelikleri hakkında eğitim aldım. İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan uygulamalı proje yazma eğitimi aldım. Son olarak da içerik yazarlığımı destekleyebilmek için SEO eğitimi aldım.”

Yazarlık deneyimlerinden bahseder misin?

Ersan Y. “Pandemi sürecinde yazarlığa başladığımda bunun sadece geçici bir iş olduğunu düşünmüştüm ancak zaman beni haksız çıkardı. Bu süreçte bazı içerik türlerinden çok fazla keyif alırken bazı türlerin bana göre olmadığını keşfettim.”

İrem A. “2021 kasım ayından bu güne yazarlık yapıyorum.”

Hande A. “Yazmak benim için oldukça uzun geçmişi olan bir eylem. Profesyonel anlamda yazarlığa başlamam yüksek lisans dönemimde oldu. Daha sonra iş hayatında sosyal medya uzmanı olarak çalışmaya başladım ve farklı markalar için içerik ürettim. Marka sunumları ve reklam kampanyaları için de metinler yazdım. 2022 yılında SEO uyumlu içerik üreticiliğiyle tanıştım. Profesyonel yazarlığın dışında kendim için hazırladığım küçük bir blogum var.”

İlke Ö. “Lisedeyken dâhil olduğum yaratıcı yazarlar kulübünde okuduklarımızı yorumluyorduk. Okumak kadar yazmayı da sevdiğimi bu dönemde henüz keşfetmemiştim. Yazarlık deneyimim yolumun 2024’ün mayıs ayında kesiştiği İçerikmatik’te başladı.”

Deniz B. “Aslında yazarlığa ilgim çocukluğuma kadar uzanıyor. Daha ilkokuldayken kompozisyon ödevlerinden ilhamla kısa hikâyeler yazardım. Liseler arası şiir yarışmalarında İstanbul birinciliği ve üçüncülüğü aldığım keyifli anılarım da oldu. Üniversite yıllarında sinemaya olan merakım beni sinema yazarlığına yöneltti. Nihayet çalışma hayatımda mesleğimi yazarlıkla birleştirme fırsatı buldum. Yaklaşık 3 yıldır İçerikmatik’te içerik yazarı olarak çalışıyorum. ” 

İçerikmatik’te 2024 sence nasıl geçti?

İrem A. “2024 verimli, yoğun bir yıl oldu. İçerikmatik’te çok çeşitli markalarla çalıştık ve 500. içeriğimi bu yıl geçmiş oldum.” 

Hande A. “İçerikmatik’e mayıs 2024’te dâhil oldum. Geçen bu 7 ay için şunu söyleyebilirim ki İçerikmatik harika bir platform. İçerikmatik’te bu yıl benim için yeni şeyler öğrendiğim, profesyonel anlamda kendimi geliştirdiğim, yeni arkadaşlar edindiğim keyifli bir yıl oldu. Emeği geçen herkese teşekkürler!”

Esin İ. “2024 senesi bence İçerikmatik açısından oldukça dinamik ve coşkulu geçti. Öncelikle topluluk ekibinin son derece canlı ve güçlü iletişimi yazarlara motivasyon sağladı. Yazarlara yönelik gerçekleştirilen eğitimler ve yayımlanan rehberlerle karşılıklı olarak geliştiğimizi düşünüyorum.” 

Didem S. “Genel olarak yoğun ve öğretici bir yıldı.” 

Mine S. “Hızlı, eğlenceli ve bilgi dolu bir yıl oldu.”

Derya Ü. “Bence İçerikmatik’te 2024 güzeldi. Eğitimler aldım ve eski eğitimlerin kayıtlarını izledim. Birçok yeni şey öğrendim.”

Deniz B. “Üçüncü yılımı doldurmak üzere olduğum İçerikmatik’te pek çok eğitim aldığımız, yazar arkadaşlarımla kitap ve sinema sohbetleri ettiğimiz, içerikleri yazmanın pratik yollarını paylaştığımız ve bol bol içerik ürettiğimiz bir yıl oldu.”

İçerikmatik yazar topluluğunda çalışmak sana neler kazandırdı?

Ersan Y. “İçerikmatik’teki iş ilerleyişi yazarların kendilerini geliştirmesi için şahane fırsatlar sunuyor. Her şeyden önce tek bir içerik tipiyle sınırlı kalmıyoruz. İçerikmatik’in beni genel anlamda daha iyi bir yazara dönüştürdüğünü söyleyebilirim. Öncesinde sadece çeşitli yazılar kaleme alıp editörlere teslim ediyordum ve sürecin devamıyla pek ilgilenmiyordum. Burada tüm sürece vâkıf olup markaların taleplerini dikkate almayı öğrendim.”

İhdanur A. “Yazar topluluğunda çalışmak kesinlikle yaratıcılığımı artırdı ve alanımda önüme çıkabilecek konulardan beslenmemi sağladı. Hatta sadece alanım değil, kimi zaman merak ettiğim ve öğrenmek için harekete geçmediğim konular hakkında da araştırmalar yapmamı sağlayarak kendimi geliştirmeme yardımcı oldu.”

Kemal Ş. “İçerikmatik yazar topluluğunda bulunmak öncelikle iyi bir iş ortamında çalışmanın nasıl olduğunu anlamamı sağladı. İçerikmatik benim yazarlık kariyerimde birçok basamağı aşmamı sağladı. Öncelikle içerik üretimine daha profesyonel bir gözle bakma imkânı buldum. Ajans içerisindeki eğitimler sayesinde içerik türlerini tanıdım.”

Hande A. “İçerikmatik’te çalışmak her şeyden önce bana emeğimin karşılığını hakkıyla alabildiğimi hissettirdi. Bunun dışında İçerikmatik ekibi içerik yazarlığı konusunda kendimi geliştirmeme çok büyük katkı sağladı. Yeni ve farklı alanlarda içerik üretmem için beni cesaretlendirmeleri de tek bir alanda değil farklı konularda da içerik yazabilmemi sağladı.”

İlke Ö. “İçerikmatik yazar topluluğuna dâhil olduğumdan beri çok sayıda markanın bambaşka konulardaki içeriklerini üretme fırsatı buldum. Bu çeşitlilik hangi içeriklerin bana daha uygun olduğunu, hangi konularda yazarken kendimi daha rahat hissettiğimi fark etmeme yardımcı oldu. Çok iyi yazmakla bekleneni yazabilmenin arasında önemli farklar olduğunu da bu toplulukta aldığım dönüşler sayesinde keşfettim.”

Mine S. “Çeşitli konularda pek çok bilgiye sahip oldum. Deneyim kazandıkça da hızlı ve daha hatasız içerikler üretmeye başladım. Topluluk bireyleriyle sosyalleşerek eğlenceli zaman geçirmek ve yeni arkadaşlıklar kurmaksa en büyük kazanımlarımdan biri oldu.” 

Deniz B. “Yazarlarla iletişim kurabiliyor olmak, onların zorlandığı ya da tıkandığı noktaları görüp çözümler üretebilmek ya da yazarken tıkandığımda yardım isteyebilmek bu platformda içerik yazarlığı sürecini daha verimli kılıyor. Bir içerik yazarlığı platformunda kolay rastlanmayan bu samimi dayanışma ortamı, benim için en önemli kazanımlardan biri.

Bir diğeri de özellikle editörler ve topluluk yöneticisiyle sürdürülen açık iletişim. Anlayışlı, şeffaf ve kırmadan dökmeden yürütülen bu iletişim içerik yazarlığına devam etmemdeki en temel faktör.”

icerikmatik.blog içeriklerini takip ediyor musun?

Ersan Y. “Evet, takip ediyorum. İçerik üretimiyle ilgili geniş bir perspektife sahip olmamı sağlıyor. Bu işin tam olarak nasıl yürüdüğünü ve hangi kriterlere göre iyi bir metin yazıldığını fark edebiliyorum.

Hande A. “icerikmatik.blog yazılarını severek takip ediyorum ve yeni yazıları heyecanla bekliyorum. Bu içerikler bir yazar olarak benim ara sıra aklıma takılan ve “Acaba nasıl olabilir?” dediğim birçok konuyla ilgili yol gösterici oluyor.”

İlke Ö. “Evet, daha çok şey öğrenmeye ihtiyaç duyduğum konular başta olmak üzere içerikleri takip ediyorum. İçerikleri okudukça aklımdaki sorulara tek tek cevap bulmayı seviyorum. Anahtar kelimelerin kullanımıyla ilgili içeriği birden fazla kez okuduğumu hatırlıyorum. En son okuduğum ve birçok anlamda faydalı bulduğumsa içerik liderimiz Aysu’nun içeriği oldu.”

Esin İ. “Evet, düzenli olarak takip ediyorum. Hatta heyecanla bekliyorum diyebilirim. Blog içeriklerinin özgün konuları bir yana “Tam da buna ihtiyacım vardı!” dedirten içerikleri okuma fırsatı elde ediyorum. Seçim yapmak gerekirse -ki yapmak çok zor- gelişimime en çok katkı sağlayanların “Kaptan Pilotunuz Konuşuyor!” ve “İşin Mutfağı” kategorilerindeki içerikler söyleyebilirim.”

Derya Ü. “Vakit buldukça okuyorum. Hatta bazen içerik yazarken takılırsam takıldığım konuda yazılmış içerikler var mı, önce onu kontrol ediyorum. En çok “Etkili Bir İçerik İçin İzlenmesi Gereken 8 Adım” başlıklı blog içeriğinden faydalandım.”

Deniz B. “Elbette takip ediyorum. İhtiyaç duyduğum yanıtları bulduğum bir alan oldu benim için. En çok faydalandığım içerik ise “Yüksek Bütçeli Freelance İşleri Bulmak İçin Kaliteli Portfolyo Hazırlayalım” oldu. Hatta bu içerikten hareketle kendi portfolyomu bile hazırladım.” 

Bu yıl içerik üretirken seni en çok mutlu eden anı bizimle paylaşır mısın?

İrem A. “Direkt olarak içerik üretirken değil de bununla ilgili farklı bir deneyim benim için mutluluk vericiydi. Düzenlenen bir söyleşiye yazar olarak konuk oldum. Birlikte deneyimlerimizi paylaştık, tanıştık, konuştuk. En mutlu olduğum anım buydu.” 

İhdanur A. “Geçen aylarda geçmek için çok zorlandığım bir dersim vardı. Bu nedenle dersi A’dan Z’ye ezbere biliyordum, önüme tam da o dersle ilgili bir içerik geldi. Başkası için eziyet olabilecek bir içerikken benim en kolay yazdığım içerik oldu kendisi. Sanki final kâğıdımı veriyormuşum gibi hissettim.”

Esin İ. “Oldukça uzun araştırma gerektiren konularda içerik oluşturup “Acaba başaramadım mı?” diye kaygılanırken editörler ve liderlerden özel olarak takdir görmek beni son derece mutlu etmişti. Sonrasında içerik üretirken bu takdir beni hep motive etti.”

Didem S. “Bazı niş yazıları yazmak ve bunun üstesinden gelmek”

Deniz B. “İçerik üretmenin en muğlak yanı yazdığınız içeriklerin hedef kitle tarafından nasıl karşılandığını bilememek bence. Bu yıl sürekli içerik ürettiğim bir web sitesi için yazdığım içeriği benimle paylaştı. O siteye içerikler yazdığımı bilmiyordu. Oradaki içerikten çok etkilendiğini ve içerikte gördüğü kombini satın aldığını söyledi. İçeriği benim yazdığımı ve kombini benim oluşturduğumu söyleyince ikimiz de çok şaşırdık. Sanırım bu benim içerik üretme yolculuğumdaki en mutlu anımdı.” 

Bu yıl bir yazarla ya da editörle yaşadığın unutulmaz bir an var mı?

İrem A. “İçerikmatik bloglarında bazen verdiğim bilgiyle ilgili kısa örnek içerikler hazırlıyorum. Bu örnek içeriklerde de hep kedim Coco’dan bahsediyorum. Mesela “Cocomatik Beyaz Giysi Deterjanı…” gibi. Yine böyle verdiğim bir örnekte editörüm ve topluluk liderimiz çok güldüklerini söylemişlerdi. Çok eğlenceli bir anıydı.”

İlke Ö. “Aklıma ilk gelen kurgu, dil ve kaynak seçimi konusunda teşekkür aldığım an oldu. Yazarlık deneyimimin başlarındayken topluluk liderimiz içeriğimi düzenleyen editörün böyle bir olumlu geri dönüşünü iletmişti. İçerikmatik’te özenle yapılan tüm işlerin görünür olduğunu ve takdir etmenin hoş bir gelenek olduğunu da böyle fark etmiştim.”

Esin İ. “Bir projede editörlerin bana teşekkürlerini ulaştırması ve bir içeriğimde editörün özenim için teşekkür mesajını iletmesi benim için unutulmazlar listesine eklendi.” 

Derya Ü. “Öyle havalı bir anım yok ama beni gülümseten bir şey var. Content&Community Direktörümüzle günün saatinden bağımsız olarak günaydınlaşmamızı çok seviyorum.”

Deniz B. “Bir içerik yazmıştım ve iki küçük çocuğum olduğu için zor şartlarda üretebilmiştim. İçeriğin onaylanması benim için önemliydi. Onaylanmazsa işe devam edecek motivasyonu bulmakta çok zorlanacaktım. Sevgili editörüm, gece 1’e kadar çalışıp bana bir yol göstermişti. Onun sayesinde içeriğim onaylandı. Açıkçası bunu unutamıyorum. Benim emeğime verilen değeri görmek bana çok iyi hissettirdi.”

Sana ilham veren bir şey, kendine özel bir yazma ritüelin veya olmazsa olmazın var mı?

İhdanur A. “En büyük ritüelim şarkı açmak. Eğer hava kapalıysa mum yakmak da kış aylarında çok iyi gidiyor.” 

Kemal Ş. “Mutlaka rahat ve ergonomik bir yerde oturmalıyım. Bunun yanında kahve tüketmeyi ve enstrümental müzikler dinlemeyi seviyorum.” 

Hande A. “Yazmaya başlamadan önce çalışma masamın tamamen toplu olması ilk ritüelim. Her şey nizami şekilde düzenlendikten sonra yazmaya başlayabilirim. Tabii bir de kahvem mutlaka masada olmalı.”

Didem S. “Yazarken mutlaka kahve içerim. Son zamanlarda gerçek suç dosyaları, kriminal haberler hakkındaki YouTube videolarını da arka planda açıyorum.”

Derya Ü. “Müzik dinlemek, müzik dinlemek ve müzik dinlemek.”

Deniz B. “Büyük bir fincan sıcak çay, müzik ve sessizlik.”

Yazarken dikkatini toplamak için kullandığın özel bir yöntem var mı?

Ersan Y. “İzolasyon, izolasyon, izolasyon. :)”

İrem A. “Dikkatimi toplamak için her zaman küçük bir içerik parçasına odaklanıyorum. Mesela bir içerikte 10 tane başlık varsa birini seçerim ve yazmam gereken tek şey o başlıkmış gibi düşünürüm. Diğer 9 başlığı tamamen aklımdan çıkarırım. Bu yöntemin zor ve uzun içeriklerde ekstra yardımcı olduğunu düşünüyorum.”

İhdanur A. “Dikkatim bir kere dağıldığında iyice dağıldığından emin oluyorum, kendimi birkaç dakikalığına işten uzaklaştırıyorum ve yazmaya geri döndüğümde odağım çok daha yoğun oluyor:)”

Kemal Ş. “Cep telefonunun odaklanma modunu açıyorum. Böylelikle gelen bildirimlerin dikkatimi dağıtmasını engelliyorum.”

Hande A. “DEHB olan birine sorulabilecek harika bir soru bu. Dikkatimi toplamak benim için oldukça zor bir durum. Masanın başına oturduğum zaman ortalama 3 dakikada bir başka bir iş için yerimden kalkıyorum. Bunun sonunun geçmeyeceğini düşündüğüm andaysa arka fonda Behzat Ç.’yi açarak yazmaya başlıyorum. Biraz enteresan ama bende işe yarayan bir yöntem.”

Esin İ. “Bazen Pomodoro tekniğinden faydalanıp 50 dakika yazma 10 dakika dinlenme şeklinde zamanı etkin kullanmaya çalışıyorum. Bir de özellikle yazacaklarımı düşünürken zihnim karıştığında bir kâğıda not alıp kurgu tasarlıyorum.” 

Derya Ü. “Masadan kalkıp biraz dolaşıp sonra bilgisayar başına oturmak dikkatimi toplamak için iyi oluyor.”

Didem S. “Kahve ve metni bir ödev gibi ele almak. İkincisi her zaman mümkün olmayabiliyor. Ama ne kadar metnin içine girmeye çalışırsam o kadar iyi aktarım yapabiliyorum.” 

Dijital içerik yazarlığına yeni başlayan birine tavsiyen ne olurdu?

Ersan Y. “Markaların taleplerini anlamak ve editörlerle kaliteli iletişim kurmak çok önemli. Doğru kurulan iletişim tüm süreci çok daha verimli hâle getiriyor. İlk zamanlarda fazla sayıda revize almak normal. Bu durum yeni yazarların yetersiz olduğu anlamına gelmiyor. Sadece biraz zamana ihtiyaç olduğu anlamına geliyor.”

İrem A. “Yeni yazarlara tavsiyem telaşlı olmamaları olurdu. İçerik yazarlığı da hayat gibi bir yolculuk ve ne kadar acele etsek de bazen durup dinlenmemiz gerekiyor. Sadece ısrarla yolda kalmak ve küçük adımlarla olsa da yürümek en sonunda bizi hedefe götürür. Telaş bazen yoldan çabuk çıkmamıza ve yorulmamıza sebep olabilir.”

İhdanur A. “Markanın ne istediğine ve hedef kitlenin kim olduğuna dikkat etmeleri olabilir. Bir de briefi iyi okumak.”

Kemal Ş. “SEO anahtar kelimelerden ibaret değildir.”

Hande A. “SEO yazarlığına yeni başlayan kişilere öncelikli tavsiyem eğer bu işi gerçekten yapmak istiyorlarsa asla pes etmemeleri.”

İlke Ö. “İyi bir metin yazmanın içerik üretiminde her zaman yeterli olmadığını bilerek yola çıkmasını tavsiye ederdim. Markanın beklentisini anlamanın ve daha önce yazılan örnek içerikleri okumanın hızlı ve başarılı üretimdeki öneminden de bahsederdim.”

Esin İ. “Öncelikle SEO uyumlu metinlerin başarılı örneklerini okumaları olabilir. Burada yer alan detayları analiz etmek ve sonrasında uygulamaya başlamak oldukça önemli. Ayrıca geri bildirimlerin ve revizelerin moral bozucu bir unsur değil, gelişime katkı sağlayan önemli araçlar olarak düşünülmesini öneririm.”

Didem S. “Başkalarının yazdıkları yazıları incelemek, editörlerin değişikliklerini takip ederek genel beklentiyi anlamaya çalışmak ve SEO yazarlığıyla ilgili kendi araştırmalarını yapmak.”

Bir anahtar kelime olsaydın hangisi olurdun, neden?

Ersan Y. “Muhtemelen “işlevsel” olurdum. Meslek hayatım boyunca farklı disiplinler arasında geçiş yapmak beni bir İsviçre çakısına dönüştürmüş olabilir. :)”

İrem A. “Bir anahtar kelime olsam “Özgür” olurdum sanırım. Çünkü içerik yazarken mümkün olduğunca özgür bırakılmayı ve kendi bakış açımı yansıtmayı seviyorum.”

İhdanur A. “Yaratıcı” olabilirdim. Çünkü yazmayı, çizmeyi ve çalıp söylemeyi çok seviyorum.”

Kemal Ş. “”interdisipliner” olabilirdi. Her şeye biraz biraz salça olan ama tam olarak uzmanlaşamayan bir yapım var.”

İlke Ö. “Gün batımını izlemek neden iyi gelir?” (Belli ki yazarımız long tail keyword seviyor:))

Esin İ. “Bir anahtar kelime olsam “tutku” olurdum. Çünkü gerçekten severek yaptığım işe ve hayallerime tutkuyla bağlı olduğumu düşünüyorum. Özellikle içerik oluştururken detaylara önem vermek ve sürekli gelişim arzusu bana bu anahtar kelimeyi çağrıştırıyor.”

Mine S. “Bir anahtar kelime olsaydım “okumak” ya da okumakla ilgili bir kelime olurdum. Çünkü çeşitli konularda okuma yapmayı, araştırmayı çok seviyorum.”

Derya Ü. “Bir anahtar kelime olsaydım “anahtar kelime” olurdum. Konuya göre değişeceğim için sıkıcı olmazdım ve içeriğin özünü yansıtırdım.”

Deniz B. “Sanırım “araştırma” olurdum. Çünkü beni kime sorsanız “İyi araştırır.” derler.”

Yazılarının bir “süper gücü” olsa bu ne olurdu?

Ersan Y. “Her şey olabilirim ama sıkıcı asla. Kolay okunan, akıcı ve sıkıcılıktan uzak metinler üretmeye çabalıyorum.”

İrem A. “Yazılarımın süper gücü olsaydı bu okuyucularını dinginleştirmek ve huzurlu bir yolculuğa çıkarmak olabilirdi.”

İhdanur A. “Yazılarım insanları başarılı girişimcilere dönüştüren sihirli bir çubuk olabilirdi.”

Kemal Ş. “Anlaşılabilirlik.”

Hande A. “Yazılarımın bir süper gücü olsaydı eğer bu kesinlikle bilgilendirmek olurdu. Özellikle sağlık içerikleri ürettiğim için yazdığım içeriklerde insanların en doğru bilgiyi edinmesini sağlamaya çalışıyorum.”

İlke Ö. “Kolay okunabilirlik olabilirdi.”

Esin İ. “Yazılarımın süper gücü karmaşık konuların anlaşılır hâl alması veya özgün bakış açısı sunmak olabilir.”

Mine S. “Yaratıcılık.”

Derya Ü. “”Gözler ilk kelimeye çarpınca yazıyı sonuna kadar okutmak.” benim yazılarımın süper gücü olsun!”

2025 yılı için içerik üretimi konusunda kendine hangi hedefleri koydun?

Ersan Y. “2024 yılındaki aylık raporlarda en çok içerik üreten yazarlar arasında yer aldım. 2025’te de bu ivmeyi devam ettirmeyi ve aylık üretimimi artırmayı hedefliyorum.”

İrem A. “Yeni markalarla çalışmak ve bu yıldan daha fazla üretim yapmak isterim.”

İhdanur A. “Kesinlikle ilk sırada içerikleri daha kısa zamanda bitirebilme hedefim var. İkinci sırada ise kelime dağarcığımı geliştirip kullandığım kelime çeşitlerini artırmak olabilir.”

Hande A. “2025 yılında çok daha fazla içerik üretmek istiyorum. Fakat İçerikmatik’te sadece içerik üreterek değil farklı süreçlere de dâhil olarak içerik yazarlığı konusunda kendimi geliştirmeyi hedefliyorum.”

Didem S. “Yazılardaki incelikleri daha çok anlamaya çalışma hedefi diyebilirim.”

Mine S. “Daha çok içerik üretmek, farklı alanlarda üretim yapmak.”

Derya Ü. “İçerik yazmak için daha çok zaman yaratma” hedefi koydum.”

Deniz B. “İngilizce içerik üretiminde daha aktif olmak, daha fazla ve en önemlisi hızlı yazmak 2025 için hedeflerim.”

Röportajımızın sonuna gelirken değerli yazar arkadaşlarımıza sorularımıza içtenlikle verdikleri cevaplar için teşekkür ediyoruz.

2024 yılında özeninizle ve yaratıcılığınızla topluluğumuza değer kattığınız için minnettarız. Özveriniz, bağlılığınız ve sıcak iletişiminizle bu yılı bizim için daha anlamlı hâle getirdiniz. Bu yolu birlikte yürüdüğümüz için gurur duyuyoruz. 2025 yılında da omuz omuza pek çok keyifli iş yapmayı ve aramıza katılacak yeni yazarlarımızı kucaklamayı diliyoruz. İyi ki siz!

İçerikmatik
Beğenebileceğin diğer yazılar
İçerik Dünyasında Bir Yolculuk: Yazar, Editör ve Lider Olarak Deneyimlerim
İçerik Dünyasında Bir Yolculuk: Yazar, Editör ve Lider Olarak Deneyimlerim
Merhaba sevgili okuyucu! Bu yazı şimdiye kadar okuduklarından biraz daha farklı olacak. Burada kendi yazarlık, editörlük ve liderlik süreçlerim hakkında deneyimlerimi paylaşacağım. Bunu yaparken ...
9 Aralık 2024
Web Sayfası İçeriği Nedir? Nasıl Yazılır?
Web Sayfası İçeriği Nedir? Nasıl Yazılır?
İçerik yazarlığına yeni başlıyorsan ya da bugüne kadar belli formatlardaki içeriklerde uzmanlaştıysan web sitesi metinleri sana göz korkutucu görünebilir. Ancak hiç endişelenmene gerek yok! ...
2 Aralık 2024
Freelance Yazarlar İçin Rehber: Niş Seçimi Nasıl Yapılır?
Freelance Yazarlar İçin Rehber: Niş Seçimi Nasıl Yapılır?
"Bir içerik yazarı olarak önüme çıkan her formatta ve konuda içeriği yazarım!" diyenlerden biriysen doğru yerdesin. Çeşitli tür ve alanlardaki farklı içerikleri üretebilmek ...
18 Kasım 2024